Translate

15 Şubat 2016 Pazartesi

Bamberg, Furth

18. Gün (18.07.2014)


   Bugünle beraber 3 günümüz daha kalmıştı. Gezemediğimiz yerleri gezebilirmişiz ama planlarda aksamalar oluyor doğal olarak. Berlin'den tekrar Münih'e geçeceğiz. Oldukça uzun bir yolumuz var. Haritaya baktık nereye gidelim nerede kalalım diye bir türlü karar veremedik. Sonunda düşünmeden çıktık yola.Yolda haritayı inceledik. Planımız Bamberg oradan Fürth yapıp Nürnberg’e geçip sonrada Münih’te kalmak.
    
   Evet ilk durağımız Bamberg. 



   Bamberg Bavyera eyaletinde Nürnberg'e 50 km uzaklıkta bulunan ortaçağ kokan bir kasaba. Anlayacağınız döndük dolaştık yine Bavyera'ya geldik.
   Her yerinin tarih koktuğu belli. Aslında Bamberg ile ilgili hiçbir fikrimiz yoktu çünkü doğaçlama yaptığımız bir gezi idi. Dolayısıyla şehre gelince önce nehrin yanından geçerek epey bir dolandık. Bu arada bu nehir Main Nehri'nin kollarından biri olan Reignitz Nehri ve kanalları. Bu kanallar şehrin içinden geçerek 3 kilometre sonra Main ile birleşiyor.



 Bir müddet dolaştıktan sonra Bamberg Katedrali'ni ve Bamberg şatosunu gördük . Arabayla oraya doğru yöneldik uzun bir uğraştan sonra Katedrali bulabildik, arabayı da bir yere park ettik ve kısa Bamberg turuna başladık. Daha sonradan yazan tabelalardan şehrin önce yeni kısmına gitmiş olduğumuzu anladık. Şimdi bulunduğumuz yer şehrin eski kısmı.




   Şehir kültürel tarihi dokusunun dışında aynı zamanda üniversitesinin kattığı canlı, modern aktif ve oldukça faal spor faaliyetlerinin bulunduğu bir şehir.
   Eski şehir 1993 yılından beri Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde. Şehir şatonun etrafında gelişmiş. Dediğim gibi mükemmel bir ortaçağ kasabası görünümünde.


















































  



Old Court kentin en etkileyici binaları arasında yer alıyor. Eski mahkeme binası olan bu tarihi mekan (Alte Hofhaltung) en eski tarih olarak 11. yy da kayıtlara geçmiştir. 1007 yılında Piskopos sarayı olarak kurulmuş ve daha sonra kütüphane olarak kullanılmıştır. 1570 yılında Erasmus Braun tarafından tekrar planlanan şehir bugünkü şeklini almıştır.


































 Ve nihayet katedrali gördük. İnanılmaz büyük bir katedral, çevresi çok geniş... Neresinden gezelim derken arka tarafına geçtik ve gezmeyi bırakıp banka attık kendimizi...






Burası katedralin arka tarafı.





    Fürth' de doğanın içinde çok hoş bir otelde kaldık. O kadar yorgunduk ki sadece doğa yürüyüşü yapıp, hemen uyuyup dinlendik.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder